Wedstrijdverslagen

Westerzicht 1 – Scaldina 2    9 – 0    09-10-2020

 

Aangezien wij dit seizoen regelmatig invallers nodig hebben, deed Bob deze wedstrijd met ons mee als invaller. Aangezien Bob donderdag al gespeeld had met team 3, hadden we bedacht dat hij maar beter als 1e kon beginnen. Hij was tenslotte al warm van de dag ervoor?

Bob begon tegen Jeffrey.  Ondanks een 2-1 voorsprong,  ging hij toch nog ten onder met 3-2

Remi speelde hierna tegen Richard en Remi had al snel in de gaten dat er geen eer viel te halen en zat na 10 minuten alweer aan de kant.

Daarna ik zelf tegen Maurits.  Ik was redelijk tegen zijn spel bestand, maar kon de ballen zelf niet afmaken, vanwege angst om te slaan ( ik kan het niet uitleggen). In de 4e game nog 8-4 en 9-6 voor, maar helaas mocht dat niet baten en ging de partij met 3-1 verloren.

Hierna Bob tegen Richard. Bob speelde goed, won ook nog een game,  maar verloor helaas in 4 games.

Ik mocht hierna tegen Jeffrey en door mijn angstige spel kon ik niet mijn stempel op de wedstrijd drukken en verloor in 3 games.

We stonden toen dus al met 5-0 achter en mocht Remi het tegen Maurits proberen, maar helaas.  Na 3 games was het weer gebeurd.

Ik mocht mijn laatste partij tegen Richard.  Het spel was beter dan de 1e partijen,  maar helaas was Richard gewoon sterker.

Hierna kwam Bob weer achter de tafel en speelde vrij goed, maar moest het uiteindelijk toch weer in 4 games afleggen tegen Maurits .

Als laatste was Remi aan de beurt tegen Jeffrey,  maar je kon zien dat Remi er weinig geloof in had en na 3 games was de partij voorbij.  Eindstand 9-0

A.s. donderdag ( als er geen nieuwe coronamaatregelen worden genomen)krijgen we de kans om te laten zien dat we ook partijen kunnen winnen. We spelen dan thuis met Arthur, Remi en ondergetekende.

Koop is nog herstellende en zal later deze competitie nog zijn wedstrijden spelen evenals Bert die ook nog een thuiswedstrijd waarschijnlijk zal spelen.

Peter

 

Kapelle 2  –  Scaldina 1                06-10- 2020

We speelden met ondergetekende (Jan Remmers), Pang Yuen en Jan Kastelein. De thuisclub trad aan met Rinus Eversdijk, Frank Rottier en herintreedster Franca de Winter. De laatste beter bekend onder haar meisjesnaam Franca Houterman.

Ik begon als eerste tegen Rinus. Na de eerste game gewonnen te hebben ging Rinus steeds minder fouten maken en won dus 3 games op rij. Daarna Frank tegen Pang. Frank werd helemaal gek van het spelletje van Pang. Hierdoor won Pang zijn partij met 1-3. Ook Jan Kastelein deed een duit in het zakje door in 4 games te winnen van Franca.

Na de pauze en het dubbelspel die er niet waren begonnen Frank en ik aan hun partij. Het was een partij van veel fouten van beide kanten. Maar Frank maakte er iets meer dus won ik in 4 games. Ik maakte de partij uit met een hele vieze randbal. Tja soms heb je geluk. Daarna Jan Kastelein tegen Rinus waar Jan heel verrassend de overwinning voor zich opeiste met 7-11 in de 5e game. Hierna was het Pang tegen Franca. Franca maakte de mooie punten maar de partij was toch voor Pang in 3 games. Tussenstand 1-5.

Het laatste deel was geheel voor de thuisclub eerst delfde Jan het onderspit tegen Frank waarna ondergetekende het aflegde tegen Franca en ook Pang wist het niet te redden tegen Rinus.

Eindstand  4-5

Volgende week richting Ossendrecht waar TCO”78 1 wacht. Dat zal een zware bevalling worden.

Jan Remmers

 

Kapelle 4  – Scaldina 3         29-09-2020

Gisteren, dinsdag 29 september, speelde Scaldina 3 haar 2e uitwedstrijd.

Tegenstander was Kapelle 4 met Gerrit Vis, Jean van de Boom en Cor de Jong.

Resultaat was een 3-6 overwinning. Dus een herhaling van de uitslag van de vorige uitwedstrijd.

Bob won de 1e wedstrijd van Gerrit met 3-1.

Roy won knap (na lang niet getraind te hebben) in 5-en van Jean (die toch al jarenlang tafeltennist) en dat is een knappe prestatie.

Daan won soeverein met 3-0 van Cor de Jong.

Daan speelde de avond zijn wedstrijden sneller omdat hij de volgende ochtend weer vroeg uit de veren moest.

Maar dat belette hem niet om ook zijn 2e partij tegen Gerrit in winst om te zetten.

Het 1e punt voor Kapelle zette Jean op het bord door met 3-1 van Bob te winnen. Raadselachtig.

Cor tegen Roy kenmerkte zich door een bijzonder score verloop: 13-11 / 11-3 / 11-13 / 11-3 waarbij Cor zijn 1e punt scoorde en Kapelle op 2 punten kwam.

Ook de 3e partij van Daan tegen Jean werd door Daan knap in 4-en gewonnen. Met de volle buit kon Daan vervolgens huiswaarts: alle 3 de punten binnengeharkt.

De partij van Bob tegen Cor werd door Bob met 3-0 gewonnen, maar daar zat wel 2x een 11-9 bij. Dus zoveel scheelde het nu ook weer niet.

Tenslotte maakte Gerrit Vis in de slotpartij het 3e punt voor Kapelle tegen Roy, waarbij de cijfers 11-7 / 11-1 / 11-2 wel bewezen dat Gerrit nog een maatje te groot was voor Roy.

Volgende partij is de 1e thuiswedstrijd tegen Middelburg op 8 oktober a.s

 

Het Markiezaat 6 – Scaldina         25-09-2020

Gisteren, 25 september, speelde Scaldina 3 uit tegen Het Markiezaat 6

Bob, Daan en Ed speelden de eerste wedstrijd van de nacompetitie.

Bob zat met een verkrampt gezicht op de heenreis vanwege ontstoken tandvlees.

Aangekomen in BoZ eerst maar eens gevraagd naar paracetamol: was er niet.

Dus toen naar de plaatselijke Dirk v den Broek paracetamol halen.

De wedstrijd:

Dorien werd als jeugdspeler ingezet en speelde de eerste wedstrijd tegen Ed.

Nou dat werd een complete afgang voor Ed, want hij ging met 3-1 de bietenbrug op.

De 2e partij was Marvin (alles gewonnen) tegen Daan, maar ook Daan wist zijn partij niet te winnen en ging met 3-0 dezelfde brug op.

Allemachtig, we zijn het helemaal kwijt.

Nou, dan Bob maar laten slaan (gelukkig was z’n tandpijn iets gezakt) tegen Sabina Streur. Bob wist met 0-3 te winnen en het 1e punt voor ons te scoren.

Toen Marvin tegen Ed; 11-5 (oh, jee daar gaan we weer). Maar nee, Ed revancheert zich met 5-11, 9-11 en 8-11 en slaat Marvin van de 100% af.

Bob vervolgens met 0-3 winst tegen de jeugdspeler en Daan pakt zijn eerste punt tegen Sabina en zo buigen we de 0-2 achterstand om in 4-2 voorsprong.

Marvin wint vervolgens met 3-0 van Bob en de slotakkoorden zijn voor Daan en Ed, die beiden geen fout maken tegen respectievelijk Dorien en Sabina.

Einduitslag Het Markiezaat 6 – Scaldina 3:  3-6.

Positief is dat we met team 3 in 2020 tot nog toe alle wedstrijden hebben gewonnen.

Dinsdag 29 september a.s. speelt Scaldina 3 uit tegen Kapelle met Bob, Roy en Daan

Dat werd in de voorjaarcompetitie een ruime zege voor ons. Kijken of we dat kunnen herhalen

Wordt vervolgd.

 

 

Scaldina 1 – Smash 76  4     24-09-2020

In de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie 2020 namen Jan Kik, Jan Kastelein en Pang Yuen het op tegen Job Moerland, Jacob Elenbaas en Kees van Poortvliet van Smash 76  4 uit st Annaland.

Jan Kik beet het spits af tegen de sterke Job. Het verschil was niet groot maar Job won met 1-3.

Jacob wist niet goed raad met het spelletje van Pang en Pang won dan ook met 3-1.

Jan Kastelein won nog wel de eerste game van Kees maar daarna trok Kees de wedstrijd naar zich toe en won met 1-3.

Job trapte niet in het spelletje van Pang en won, weliswaar met enige moeite, met 0-3.

De partij van Jan Kik tegen Kees was een mooie partij tussen twee aanvallers. Het ging erg gelijk op, om de beurt een game winnen, maar Jan trok in de vijfde game met 11-4 aan het langste eind.

Vervolgens Jan Kastelein tegen Jacob Elenbaas. Dit ging zoals zo vaak in vijf games. De eerste twee gewonnen door Jan, de volgende twee door Jacob. In de vijfde nipt de winst voor Jan met 11-9.

Daarna was het weer de beurt aan Pang om Kees wanhopig te maken. Pang won met 3-1 al was de laatste game met 12-10 erg spannend. De tweede winstparij voor Pang deze avond.

Jan Kastelein kon aardig mee met Job, maar Job won wel met 1-3.

De laatste partij ging tussen Jan Kik en Jacob. Jan had veel moeite met de service van Jacob en hij verloor dan ook met 1-3.

Einduitslag 4-5, Pang als enige twee parijen gewonnen dus na afloop een rondje van Pang.