50 jaar Scaldina

Op 28 januari 2024 is het precies 50 jaar geleden dat tafeltennisvereniging Scaldina werd opgericht.

Het waren de dames Ineke Erbrink, Ellen Engelbrecht en de heren Karel Holm, Frans Pokorni, Jac. Witmer, Cor Smalheer, Leen Koper, Richard van der Veken, Jan Arkenbout, Ad de Graaf en Sjaak Vermeulen, die tot oprichting besloten. Helaas zijn in de afgelopen tijd Karel Holm, Jan Arkenbout, en Ad de Graaf ons ontvallen. Cor is nog steeds onafgebroken lid van Scaldina en Sjaak is erelid (adviseur)

We starten dit jaar op ’onze’ gezamenlijke verjaardag met een bijeenkomst bij onze hoofdsponsor Bar de Stulp. Mede-eigenaar Roy Lanser verzorgt samen met het bestuur een verjaardagsfeestje vanaf 13.00 compleet met ‘live’ muzikale omlijsting van René Geelhoed. Er is een fantastisch buffet samengesteld door onze voorzitter Bert van der Wielen met echtgenote Anniek en culinair kunstenaar Roy. Verder zal Jan Remmers met Roy een Scaldinaquiz houden. Het wordt een ongedwongen samenzijn waarbij ook de ‘oprichters’ uitgenodigd zijn.

Natuurlijk gaan we ook voor onze jeugd nog iets organiseren en gedurende 2024 zullen we op diverse momenten ons 50-jarig bestaan luister bijzetten. Hierbij geldt dat we in samenwerking met nog drie verenigingen een jubileumtoernooi organiseren op 29 juni a.s. in sportcomplex ‘De Bloesem’ in Kapelle. Reden hiervoor is dat zowel tafeltennisvereniging Kapelle, Yerseke en Westerzicht uit Vlissingen ook hun 50-jarig bestaan vieren. Dat wordt een geweldig sportfeest onder het motto‘200 jaar tafeltennis in Zeeland’

Tenslotte zullen er nog een aantal initiatieven dit jaar het licht zien. Hierover later meer, waarbij op onze verjaardag de eerste bekend zal worden gemaakt.

 

Hou de website in de gaten.

Total Views: 56 ,