Bericht van NTTB aan verenigingsfunctionarissen en ouders van jeugdleden.

Aan: wedstrijdsecretarissen jeugd, coördinatoren jeugdzaken, coördinatoren toernooien jeugd en hoofdtrainers (gegevens uit NAS)

Beste verenigingsfunctionarissen,

 

In de week van 1 t/m 5 maart organiseren we een digitaal verenigingscongres. Elke dag bieden we online workshops, inspiratiesessies of een leuke quiz aan. Niet alleen voor bestuurders, trainers of kaderleden, maar ook voor leden én voor ouders van jeugdleden.

 

In deze e-mail wil ik je aandacht vragen voor Lang Leve de Sportouder. Deze richt zich met name op ouders, maar is zeker ook interessant voor (jeugd)trainers en jeugdcoaches.

Vanuit de NTTB is het lastig om ouders te bereiken. We willen jullie daarom vragen om onderstaande informatie te verspreiden binnen je vereniging.

Deze digitale workshop is heel geschikt om ouders na te laten denken over hun rol in het sportplezier en de sportbeleving van hun kinderen als we straks weer de zaal in kunnen. Idem natuurlijk voor de vrijwilligers binnen je club die straks weer wekelijks bezig zijn met het trainen en coachen van jullie jeugdleden.

 

Aanmelden kan via  https://www.nttb.nl/verenigingscongres/programma/

Doelgroep: Ouders & trainers/begeleiders
Datum: maandag 1 maart 20221
Tijd: 19:30 – 21:00
Workshopleider: Academie voor Sportkader

Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut en mediator) ontwikkelden de thema-avond “Lang leve de sportouder”. Tijdens deze avond wordt er ingegaan op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin spelen. Samen proberen we de vraag “Wat kan er verwacht worden van de ouders in de zaal?” te beantwoorden.
Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven.

In de workshop “Lang leve de sportouder” nodigen we sportouders op de vereniging uit. Ze gaan samen met de trainers en/of coaches en de bestuurders van de vereniging het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen, welke rol zij daarin spelen en komen we tot afspraken. Centraal staat hierbij: het kind zelf en hun mening en gevoel.

 

Met vriendelijke groet,

NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

Ineke de Graaf
Beleidsmedewerker Sportparticipatie/Algemene Zaken en Coördinator Afdelingsondersteuning